Overslaan en naar de inhoud gaan

Per direct beveiligers bij grotten

Geplaatst opvrijdag 28 juli 2017 - 13:12

De provincie Limburg heeft per direct beveiligers ingeschakeld voor de ingangen van de grot in Kanne. Zij moeten voorkomen dat nieuwsgierigen de grotten ingaan, waar de afgelopen week een hooi- en strobrand woedde.

Vrijdagochtend werd de grot na een inspectie door de brandweer overgedragen aan de provincie.

Hermetisch af te sluiten
De boer die gebruik maakt van de grotten heeft van de provincie Limburg opdracht gekregen om de ingangen hermetisch af te sluiten. Hij moet ze tweemaal per dag controleren en rapporteren aan de provincie. Totdat een grondige inspectie van de veiligheid van de grotten heeft plaatsgevonden, mag hij er geen gebruik van maken.

Maatregel
De gemeente Riemst heeft een zelfde maatregel opgelegd voor een ingang die op Belgisch grondgebied ligt.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Brandweer gaat smeulend hooi uit grotten Cannerberg halen
Geëvacueerde bewoners pas naar huis als grotbrand geblust is
1Lunch: Stanklucht teistert Limburg
Nieuwe bluspoging bij grotbrand Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen