Overslaan en naar de inhoud gaan

Diploma voor meeste leerlingen VMBO Maastricht

Geplaatst opvrijdag 31 augustus 2018 - 16:12

De meeste leerlingen van het geplaagde VMBO Maastricht zijn alsnog geslaagd.

De meesten van de 353 leerlingen wier eindexamens voor de zomer ongeldig werden verklaard, hebben dat recht weten te breien: 285 vmbo'ers hebben tot dusver hun diploma behaald, laat het ministerie van Onderwijs weten.

Verlossende telefoontje
De examens waren ongeldig omdat er bij alle leerlingen hiaten zaten in de schoolexamens. Vrijdag ontvingen 243 leerlingen het verlossende telefoontje: ze zijn geslaagd. Ruim veertig tieners kregen het goede nieuws al in juli. Voor 48 vmbo'ers gloort nog hoop. Zij krijgen in oktober nog een mogelijkheid schoolexamens te herkansen.

Ook Romy Winands kreeg haar diploma. "Ik heb er echt twintig keer naar gekeken om te zien of ie echt is." Ze is er trots op dat ze het papiertje eindelijk in bezit heeft. "Ik ga 'm ophangen."

Lees ook: Nog veel boosheid bij leerlingen VMBO

Onzekerheden
Van twintig leerlingen stond voor de zomer al vast dat zij er te slecht voor stonden: herkansingen boden voor hen geen soelaas meer.
"Voor veel leerlingen en ouders komt er een eind aan een zomer vol onzekerheden", zegt minister Arie Slob (Voortgezet Onderwijs).

Handelen van inspectie
De onregelmatigheden kwamen eind juni aan het licht. Naar hoe het zover heeft kunnen komen op de school, zijn meerdere onderzoeken ingesteld. De onderwijsinspectie kijkt onder meer naar het optreden van de bestuurders van de school. De Auditdienst Rijk kijkt op zijn beurt naar het handelen van de inspectie.

Wegvallen
Door het wegvallen van hun diploma leken de leerlingen in eerste instantie ook in de knel te komen met hun vervolgopleiding, waarvoor velen zich al hadden aangemeld. Onderwijsinstellingen in de regio stelden zich echter coulant op, zodat zoveel mogelijk leerlingen toch kunnen beginnen aan hun vervolgopleiding.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen