Overslaan en naar de inhoud gaan

Dion Graus voelde zich veilig dankzij nep-alarm

Geplaatst opzaterdag 3 december 2016 - 16:01

De zware beveiliging waar PVV-voorman Geert Wilders mee te leven heeft, zorgde bij zijn Heerlense politieke kompaan Dion Graus voor scheve ogen.

De Heerlenaar meldde zich regelmatig met verzoekjes om beveiliging aan de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, schrijft De Volkskrant zaterdag in een uitgebreid verhaal over de beveiliging rond Wilders.

In toom houden
De Dienst Bewakingen en Beveiligen of DBB van de Nationale Politie houdt Wilders al sinds 2004 in de gaten. Maar de angst voor aanslagen leeft ook bij Graus, zo blijkt uit het stuk. Al deelt de DBB die angst bepaald niet. "Ik heb weleens Wilders gebeld dat hij Graus echt in toom moet houden", citeert de Volkskrant de verantwoordelijke voor Wilders' beveiliging.

Buurman
Zo belde Graus de DBB ooit op met de melding dat er opvallend vaak een man met Marokkaans uiterlijk voor zijn huis stond. Maar wat bleek? Het was gewoon Dions buuurman.

Graus en Wilders op bezoek bij de Zeehondencreche in Pieterburen, 2013
Foto: ANP

Alternatief doelwit
Als nummer twee van de PVV eiste Graus op een bepaald moment ook zelf beveiliging. Omdat Wilders door alle bewaking een te moeilijk doelwit zou zijn, dacht Graus dat hij een goed alternatief was voor de terroristen om hun aandacht op te vestigen. Graus kreeg daarop een alarmknop in huis, waarmee hij 24 uur per dag de politie kon waarschuwen.

Lege accu
Probleem van die alarmknop is alleen dat de accu na verloop van tijd vervangen moet worden. Maar dat is bij Graus nooit gebeurd. "Laat maar, hij kan wel zonder accu", aldus het beveiligingshoofd. Jarenlang heeft Dion Graus zich toen nog veilig gevoeld dankzij een niet-werkende alarmknop.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Graus hard in aanvaring met Kamer over 'kwetsende' motie
'Boycot PVV': Dion Graus ziet nieuwe termijn niet zitten
Aangifte tegen Dion Graus
Dion Graus moest rennen voor zijn leven
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen