Overslaan en naar de inhoud gaan

Dion Graus voelde zich veilig dankzij nep-alarm

Geplaatst opzaterdag 3 december 2016 - 16:01

De zware beveiliging waar PVV-voorman Geert Wilders mee te leven heeft, zorgde bij zijn Heerlense politieke kompaan Dion Graus voor scheve ogen.

De Heerlenaar meldde zich regelmatig met verzoekjes om beveiliging aan de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, schrijft De Volkskrant zaterdag in een uitgebreid verhaal over de beveiliging rond Wilders.

In toom houden
De Dienst Bewakingen en Beveiligen of DBB van de Nationale Politie houdt Wilders al sinds 2004 in de gaten. Maar de angst voor aanslagen leeft ook bij Graus, zo blijkt uit het stuk. Al deelt de DBB die angst bepaald niet. "Ik heb weleens Wilders gebeld dat hij Graus echt in toom moet houden", citeert de Volkskrant de verantwoordelijke voor Wilders' beveiliging.

Buurman
Zo belde Graus de DBB ooit op met de melding dat er opvallend vaak een man met Marokkaans uiterlijk voor zijn huis stond. Maar wat bleek? Het was gewoon Dions buuurman.

Graus en Wilders op bezoek bij de Zeehondencreche in Pieterburen, 2013
Foto: ANP

Alternatief doelwit
Als nummer twee van de PVV eiste Graus op een bepaald moment ook zelf beveiliging. Omdat Wilders door alle bewaking een te moeilijk doelwit zou zijn, dacht Graus dat hij een goed alternatief was voor de terroristen om hun aandacht op te vestigen. Graus kreeg daarop een alarmknop in huis, waarmee hij 24 uur per dag de politie kon waarschuwen.

Lege accu
Probleem van die alarmknop is alleen dat de accu na verloop van tijd vervangen moet worden. Maar dat is bij Graus nooit gebeurd. "Laat maar, hij kan wel zonder accu", aldus het beveiligingshoofd. Jarenlang heeft Dion Graus zich toen nog veilig gevoeld dankzij een niet-werkende alarmknop.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Graus hard in aanvaring met Kamer over 'kwetsende' motie
'Boycot PVV': Dion Graus ziet nieuwe termijn niet zitten
Aangifte tegen Dion Graus
Dion Graus moest rennen voor zijn leven
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen