Overslaan en naar de inhoud gaan

Dion Graus laat zich gerust tokkie noemen

Geplaatst opwoensdag 4 juli 2018 - 5:52

PVV-Kamerlid Dion Graus heeft dinsdagmiddag opgebiecht er geen probleem mee te hebben als iemand hem een tokkie noemt, en dat hij 'moet opflikkeren uit de Tweede Kamer'.

De Heerlense politicus kwam met die opmerking nadat hij zelf op zijn vingers werd getikt voor een seksistische opmerking.

Huppeldoosjes
Tijdens een commissievergadering over de vliegveiligheid, dinsdagmiddag, had Graus het over K3. Het ging in zijn betooog niet om de Belgische kinderpopband maar de vogelbeveiliging op Schiphol. Of, zoals Graus het uitdrukte "niet die drie huppeldoosjes."

Verkeerde keelgat
Dat laatste schoot GroenLinks-collega Suzanne Kröger in het verkeerde keelgat. "Kunnen we het niet over vrouwen hebben als huppeldoosjes?", stelde ze in een punt van orde. Daarop reageerde Graus weer door te hameren op zijn vrijheid van meningsuiting.

Flikker op
"We leven niet in Noord-Korea, en ik noem iemand zoals ik het zelf wil. Waar zijn we nou mee bezig, als iemand tegen mij zegt 'tokkie, flikker op uit de Kamer' dan zeg ik altijd dat ik hoop dat het oplucht en bedank ik ze voor het gebruik van hun vrijheid van meningsuiting", reageerde Graus.

Mooie dames
Desondanks draaide de Heerlenaar in het vervolg van zijn betoog alsnog. Toen hij zijn verhaal over de vogelwacht op Schiphol hervatte, veranderde zijn omschrijving van de Belgische meidengroep ineens in 'drie mooie Belgische dames.'

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen