Overslaan en naar de inhoud gaan

Dion Graus laat zich gerust tokkie noemen

Geplaatst opwoensdag 4 juli 2018 - 5:52

PVV-Kamerlid Dion Graus heeft dinsdagmiddag opgebiecht er geen probleem mee te hebben als iemand hem een tokkie noemt, en dat hij 'moet opflikkeren uit de Tweede Kamer'.

De Heerlense politicus kwam met die opmerking nadat hij zelf op zijn vingers werd getikt voor een seksistische opmerking.

Huppeldoosjes
Tijdens een commissievergadering over de vliegveiligheid, dinsdagmiddag, had Graus het over K3. Het ging in zijn betooog niet om de Belgische kinderpopband maar de vogelbeveiliging op Schiphol. Of, zoals Graus het uitdrukte "niet die drie huppeldoosjes."

Verkeerde keelgat
Dat laatste schoot GroenLinks-collega Suzanne Kröger in het verkeerde keelgat. "Kunnen we het niet over vrouwen hebben als huppeldoosjes?", stelde ze in een punt van orde. Daarop reageerde Graus weer door te hameren op zijn vrijheid van meningsuiting.

Flikker op
"We leven niet in Noord-Korea, en ik noem iemand zoals ik het zelf wil. Waar zijn we nou mee bezig, als iemand tegen mij zegt 'tokkie, flikker op uit de Kamer' dan zeg ik altijd dat ik hoop dat het oplucht en bedank ik ze voor het gebruik van hun vrijheid van meningsuiting", reageerde Graus.

Mooie dames
Desondanks draaide de Heerlenaar in het vervolg van zijn betoog alsnog. Toen hij zijn verhaal over de vogelwacht op Schiphol hervatte, veranderde zijn omschrijving van de Belgische meidengroep ineens in 'drie mooie Belgische dames.'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen