Overslaan en naar de inhoud gaan

Dinsdag duidelijkheid over zetel Jos van Rey

Geplaatst opmaandag 23 maart 2015 - 13:22

Dinsdagmiddag wordt duidelijk of Jos van Rey wel of niet in het Limburgs Parlement gaat zitten voor de Volkspartij Limburg.

De partij komt dan bij elkaar om de knoop door te hakken. Op basis van de verkiezingsuitslag heeft de van corruptie verdachte ex-wethouder van Roermond recht op de ene zetel die zijn partij behaalde.

Lijstduwer
Als lijstduwer kreeg Van Rey 3801 stemmen, tegenover 834 voor lijsttrekker Vincent Zwijnenberg. De nieuw gekozen statenleden moeten vandaag tussen 15:00 en 20:00 uur hun benoemingsbesluit persoonlijk in ontvangst komen nemen. Ze moeten dan aangeven of ze hun benoeming aanvaarden of niet. Ook moeten ze een hele waslijst met gegevens invullen.

Volgende vergadering
Als een statenlid zich vandaag niet meldt, kan mogelijk zijn installatie donderdag niet plaats vinden. Dus als de Volkspartij Limburg pas dinsdagmiddag de knoop doorhakt en daarna pas de procedure rond het benoemingsbesluit doorloopt, kan dat betekenen dat Van Rey of Zwijnenberg pas bij een volgende statenvergadering wordt geïnstalleerd. Of het zover komt of dat alles toch nog op tijd kan worden geregeld, is vooraf niet te zeggen.

Woensdag om 11 uur vergaderen de commissies die de geloofsbrieven van de statenleden moeten onderzoeken. Die hebben dan alle gegevens nodig.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Optimisme bij Volkspartij Limburg
Roermond helpt Volkspartij aan statenzetel
Statenzetel Volkspartij Limburg naar Jos van Rey
Volkspartij Limburg hoopt op twee of drie zetels
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen