Overslaan en naar de inhoud gaan

Dinsdag besluit over doorgaan wedstrijd Roda JC

Geplaatst opmaandag 3 augustus 2015 - 14:10

De gemeente Kerkrade, de politie en Roda JC besluiten dinsdag of het veilig genoeg is om de eerste competitiewedstrijd komende zaterdag tegen Heracles Almelo door te laten gaan.

De politiebonden hebben aangekondigd dat ze komend weekend gaan staken bij de start van de eredivisie.

CAO
De bonden protesteren tegen het uitblijven van een cao-aanbod dat in hun ogen voldoende is. Alle aangesloten agenten die van vrijdag 7 tot en met zondag 9 augustus worden ingezet voor de begeleiding van Eredivisie-wedstrijden, worden opgeroepen om vanaf een uur vóór de wedstrijd tot een uur na de wedstrijd hun werk neer te leggen.

Afgelast
Om die reden is al aangekondigd dat de wedstrijd ADO Den Haag-PSV wordt afgelast als de politie de acties doorzet. Voetbalbond KNVB inventariseert momenteel hoeveel wedstrijden uit de eerste speelronde van de eredivisie mogelijk niet kunnen doorgaan. De politiebonden willen bij acht van de negen wedstrijden het werk neerleggen. Alleen bij het duel in Rotterdam tussen Feyenoord en FC Utrecht gaan de agenten niet staken.

Verantwoord
De burgemeesters van de betrokken gemeenten moeten zelf beoordelen of ze het verantwoord vinden om wedstrijden door te laten gaan.
Burgemeester Jos Som van Kerkrade is op vakantie en wordt vervangen door wethouder Dion Schneider.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Van der Steur vecht politieacties voetbalweekend niet aan
Gemeente wil tv-rechten Roda opeisen als garantie voor huur
Wethouder Kerkrade: "Ik ben het gejojo met Roda JC zat"
Roda zaterdag tegen Heracles ondanks politiestaking
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen