Overslaan en naar de inhoud gaan

Dikke pijpen moeten wateroverlast Meerssen verminderen

Geplaatst opdinsdag 16 april 2019 - 10:24

Tien buizen van zeventien meter en met een doorsnee van ruim twee meter zijn dinsdagochtend vanuit Lille naar Meerssen getransporteerd. Ze vormen samen een waterbuffer die bij zware regenval tot 690 kubieke meter water kan opslaan.

Na de wateroverlast van vorig jaar is Meerssen aangewezen als proefgemeente voor het programma Water in Balans. De waterbuffer aan de Herkenberg is een van de vele projecten die ervoor moeten zorgen dat inwoners van de gemeente Meersen droge voeten houden bij hoosbuien.

Video: L1

Regenwater
Het is de bedoeling dat Meerssen vóór 2030 opslagcapaciteit creëert voor 90.000 kubieke meter regenwater. Daarvoor worden gesloten en open waterbuffers aangelegd en gescheiden rioleringen. Daarnaast zijn er stimuleringsmaatregelen voor boeren en bewoners om bijvoorbeeld regenwaterafvoeren los te koppelen van het rioleringssysteem.

In totaal is er 3,3 miljoen euro beschikbaar voor het project.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen