Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Dik 1,5 ton om zwijnen in Meinweg te houden

Geplaatst opdonderdag 31 maart 2016 - 17:15

De afrastering om wilde zwijnen in het Meinweggebied te houden, kan ‘waterdicht’ worden gemaakt.

De Wildbeheereenheid Roerstreek, die zorg draagt voor het onderhoud, krijgt van de provincie een subsidie van 84.886 euro. Het grootste deel (74.000 euro) is bestemd voor het onderhoud de komende vier jaar. Ook andere partijen betalen eraan mee. Staatsbosbeheer stelt 16.750 euro ter beschikking, de gemeenten Roermond en Roerdalen respectievelijk 15.570 en 13.740 euro, de LLBT eveneens 15.750 euro en de Wildbeheereenheid (WBE) draagt zelf 8250 euro bij.

Lek als mandje
In totaal is daarmee tot 2020 dik anderhalve ton beschikbaar. Van de provinciale bijdrage is ruim 10.000 euro bestemd voor optimalisering van het raster. Eerder klaagde Roermondenaar Pierre Diederen, fervent wandelaar met een bijzondere interesse voor het wilde zwijn, dat het hek „zo lek is als een mandje” en varkens er op tig plekken zo doorheen wandelen.

Diederen fotografeerde alle zwakke plekken en bood verantwoordelijk gedeputeerde Patrick van der Broeck zijn ‘zwartboek’ aan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Video: Wild zwijn geniet van modderbad
Veerooster Vee Dieren Rooster
Brandweer redt paard uit wildrooster in Herkenbosch
Adders Meinweg slaan winterslaap over
Roerdalen fel tegen bouw Duits windmolenpark
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen