Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Dik 1,5 ton om zwijnen in Meinweg te houden

Geplaatst opdonderdag 31 maart 2016 - 17:15

De afrastering om wilde zwijnen in het Meinweggebied te houden, kan ‘waterdicht’ worden gemaakt.

De Wildbeheereenheid Roerstreek, die zorg draagt voor het onderhoud, krijgt van de provincie een subsidie van 84.886 euro. Het grootste deel (74.000 euro) is bestemd voor het onderhoud de komende vier jaar. Ook andere partijen betalen eraan mee. Staatsbosbeheer stelt 16.750 euro ter beschikking, de gemeenten Roermond en Roerdalen respectievelijk 15.570 en 13.740 euro, de LLBT eveneens 15.750 euro en de Wildbeheereenheid (WBE) draagt zelf 8250 euro bij.

Lek als mandje
In totaal is daarmee tot 2020 dik anderhalve ton beschikbaar. Van de provinciale bijdrage is ruim 10.000 euro bestemd voor optimalisering van het raster. Eerder klaagde Roermondenaar Pierre Diederen, fervent wandelaar met een bijzondere interesse voor het wilde zwijn, dat het hek „zo lek is als een mandje” en varkens er op tig plekken zo doorheen wandelen.

Diederen fotografeerde alle zwakke plekken en bood verantwoordelijk gedeputeerde Patrick van der Broeck zijn ‘zwartboek’ aan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Video: Wild zwijn geniet van modderbad
Veerooster Vee Dieren Rooster
Brandweer redt paard uit wildrooster in Herkenbosch
Adders Meinweg slaan winterslaap over
Roerdalen fel tegen bouw Duits windmolenpark
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen