Overslaan en naar de inhoud gaan

Dik 1,5 ton om zwijnen in Meinweg te houden

Geplaatst opdonderdag 31 maart 2016 - 17:15

De afrastering om wilde zwijnen in het Meinweggebied te houden, kan ‘waterdicht’ worden gemaakt.

De Wildbeheereenheid Roerstreek, die zorg draagt voor het onderhoud, krijgt van de provincie een subsidie van 84.886 euro. Het grootste deel (74.000 euro) is bestemd voor het onderhoud de komende vier jaar. Ook andere partijen betalen eraan mee. Staatsbosbeheer stelt 16.750 euro ter beschikking, de gemeenten Roermond en Roerdalen respectievelijk 15.570 en 13.740 euro, de LLBT eveneens 15.750 euro en de Wildbeheereenheid (WBE) draagt zelf 8250 euro bij.

Lek als mandje
In totaal is daarmee tot 2020 dik anderhalve ton beschikbaar. Van de provinciale bijdrage is ruim 10.000 euro bestemd voor optimalisering van het raster. Eerder klaagde Roermondenaar Pierre Diederen, fervent wandelaar met een bijzondere interesse voor het wilde zwijn, dat het hek „zo lek is als een mandje” en varkens er op tig plekken zo doorheen wandelen.

Diederen fotografeerde alle zwakke plekken en bood verantwoordelijk gedeputeerde Patrick van der Broeck zijn ‘zwartboek’ aan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Video: Wild zwijn geniet van modderbad
Veerooster Vee Dieren Rooster
Brandweer redt paard uit wildrooster in Herkenbosch
Adders Meinweg slaan winterslaap over
Roerdalen fel tegen bouw Duits windmolenpark
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen