Overslaan en naar de inhoud gaan

Dijsselbloem: gesjoemel aanbesteding ov 'onacceptabel'

Geplaatst opdinsdag 28 april 2015 - 15:50

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem is furieus over het schandaal rond de miljardenaanbesteding van het Limburgs openbaar vervoer. "Er is vals spel gespeeld."

Medewerkers van Qbuzz, een dochterbedrijf van NS, kregen vertrouwelijk informatie van Veolia-concessiedirecteur René de Beer. Hij was via een bureau ingehuurd om het concurrentiebeding te omzeilen. Veolia was ook in de race was voor de concessie. "Dit is kortgezegd onacceptabel en kan natuurlijk niet", zegt Dijsselbloem.

'Eerlijk zijn'
Het kabinet heeft eerder aangegeven dat er meer concurrentie op het spoor moet komen. "Dat werkt alleen als de betrokken partijen zich eerlijk gedragen", aldus de minister.

Enige aandeelhouder
De Nederlandse Staat is de enige aandeelhouder van de NS. Dijsselbloem is als minister de verantwoordelijk toezichthouder bij de spoorwegen.

Lees ook: Concessiedirecteur Veolia lekte vertrouwelijke info

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geschorste directie: 'NS wilde inzet medewerker Veolia'
'Geen nieuwe feiten in onderzoek naar OV-schandaal'
Tweede Kamer praat dinsdag over NS-debacle
NS-debacle: Kamer kritisch op Mansveld en Dijsselbloem
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen