Overslaan en naar de inhoud gaan

Dijkgraaf Van der Broeck: 'Piekmoment Venlo komt later'

Geplaatst opvrijdag 16 juli 2021 - 22:34

Het piekmoment van het waterpeil in Venlo komt later, verwacht dijkgraaf Patrick van der Broeck van Waterschap Limburg.

Van den Broeck deed zijn uitspraken in het L1-programma AvondGasten Wateroverlast.

Roermond en Venlo
"Het is koffiedik kijken", zegt Van der Broeck als hem naar zijn verwachting wordt gevraagd voor de komende uren en dagen. "De stand van zaken is dat we nu zaterdagmiddag in Roermond rond 17:00 uur het piekmoment verwachten, in Venlo zondagnacht om 5:00 uur en twee dagen later zal het piekmoment in Gennep zijn." De piek in Venlo werd eerst al in de nacht van vrijdag op zaterdag verwacht.

Drie crises
Volgens de dijkgraaf zijn er drie crises tegelijk: "Enorm veel neerslag, de beken waar ontzettend veel water in is gekomen en dan de Maas die heel snel veel water aanvoert. Van den Broeck zegt met het waterschap alles te hebben gedaan om het water tegen te houden. "Wij hebben op 200 plekken in Limburg demontabele keringen geplaatst en pompen geplaatst. We hebben drie dagen dag en nacht doorgewerkt. Alles staat nu gesteld."

Aanpassingen
Sinds de watersnood in 1993 en 1995 is er volgens Van der Broeck hard gewerkt om Limburg te beschermen tegen het water. "Er zijn nog 15 plekken waaraan gewerkt wordt. Er staat een programma op en daar hebben we het geld voor. De verwachting is dat we in 2025 of 2026 Limburg af hebben. Desondanks ben ik trots op de systemen die we nu gerealiseerd hebben. De demontabele keringen bij de grens hebben goed gewerkt. We zullen de komende dagen merken hoe goed de systemen die we hebben gemaakt zullen werken. Het is een stresstest die we nu hebben."

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen