Overslaan en naar de inhoud gaan

Dijkgraaf schrikt niet van kritisch rapport aanpak hoogwater

Geplaatst opdinsdag 18 januari 2022 - 19:59

Dijkgraaf Patrick van der Broeck schrikt niet van het kritisch rapport over de wijze waarop het Waterschap Limburg te werk ging tijdens het hoogwater in juli 2021.

Dat zegt hij dinsdagavond in het programma L1mburg Centraal.

Bij de aanpak van de watersnood in Limburg afgelopen juli ging er zeker de eerste dagen veel mis. Het ontbrak toen aan overzicht, de communicatie was gebrekkig, er werd veel langs elkaar heen gewerkt, ter plaatse moesten snel beslissingen worden genomen bij gebrek aan regie, en prognoses van de waterstanden van met name de Maas waren te optimistisch.

Maar Van der Broeck verdedigt zijn manschappen van het waterschap die 'leverden wat er moest worden geleverd'. Zo'n ramp in de zomer van het vorige jaar maak je eens in de duizend jaar mee, luidt het excuus.

Bekijk hier het hele interview met Patrick van der Broeck.

Het hoogwater stelde onmogelijke eisen aan de capaciteit van Waterschap Limburg. Er werden in luttele dagen niettemin 200 waterkeringen opgericht en meer dan 100 pompinstallaties ingezet.

Van der Broeck kijkt vooruit en hoopt dat de organisatie over enkele maanden beter is toegerust op calamiteiten. Een grootschalige oefening die al gepland stond in 2022 moet verbetering opleveren. "Helaas kwam het hoogwater een jaar te vroeg", concludeert de dijkgraaf.

Lees ook: Waterschap kon hoogwater in Heuvelland lastig voorspellen

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen