Overslaan en naar de inhoud gaan

Digitale schandpaal dreigt voor dief collectebus ziek kind

Geplaatst opdinsdag 13 oktober 2020 - 22:25

Een winkel in Belfeld dreigt met de digitale schandpaal voor de dief van een collectebus, die bedoeld was voor een ernstig ziek kind.

De pot stond bij de kassa van de Marskramer, maar werd dinsdag gestolen. Omdat er bewakingsbeelden zijn van de diefstal, geeft de winkelier de dief kans om in het reine te komen.

Waarschuwing
"Deze persoon heeft precies tot morgenmiddag de tijd om de bus terug te brengen, wij hebben beelden die dan op facebook geplaatst worden", waarschuwt de winkel in huishoudelijke apparatuur op Facebook. De collectebus was voorzien van een foto van de ernstig zieke jongen, en dus duidelijk herkenbaar als voor een goed doel.

Ongeneeslijk ziek
De opbrengst van de collectebus is voor de ongeneeslijk zieke Quinn Brummans uit Reuver. Hij is zes jaar oud, maar heeft de helft van zijn leven in ziekenhuizen doorgebracht. Het geld is bedoeld voor een rolstoelbus waarmee zijn ouders de jongen op uitstapjes kunnen meenemen. Behalve de collectebus wordt ook online met crowdfunding geld ingezameld voor Quinn.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen