Overslaan en naar de inhoud gaan

Digitale banenmarkt zorgsector succes: 'Al 900 aanmeldingen'

Geplaatst opwoensdag 25 november 2020 - 21:37

De digitale banenmarkt van Zorgnet Limburg heeft al 900 aanmeldingen opgeleverd. Dat zegt Cristel Collard van Zorgnet in Limburg Centraal.

De banenmarkt voor zorgpersoneel ging maandag van start en duurt nog tot en met zaterdag.

Introductievideo's
Zorgnet Limburg is een samenwerkingsverband van zo'n tachtig Limburgse zorgwerkgevers. Normaal gesproken houdt de organisatie ieder jaar een banenmarkt, maar vanwege corona is dat dit jaar digitaal. Werkgevers in de zorg, zoals verpleeghuisinstellingen, ggz-instellingen en organisaties voor ouderenzorg stellen zich voor met filmpjes. De bezoekers van de digitale banenmarkt kunnen langs al die filmpjes struinen en zich aanmelden als ze interesse hebben in een specifieke vacature of werken in de zorg in zijn algemeenheid.

Tekort
Er is al jaren een flink tekort aan zorgpersoneel, en dat tekort neemt de komende jaren alleen maar toe zo is de verwachting. Enerzijds komt dat door de vergrijzing; dat vraagt niet alleen meer van de zorg maar betekent tegelijkertijd ook dat er zorgpersoneel met pensioen gaat. Anderzijds neemt ook de zorgzwaarte toe. Ouderenzorg bijvoorbeeld is arbeidsintensief en ook daar is veel personeel voor nodig de komende jaren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen