Overslaan en naar de inhoud gaan

Digitaal reanimatie-onderwijs voor Limburgse scholieren

Geplaatst opdonderdag 14 oktober 2021 - 11:50

Limburg krijgt voor het eerst een digitale reanimatie-estafette.

Het gaat om een online bijeenkomst op maandag 18 oktober vanuit MUMC+, waar verschillende scholen uit het Limburgse voortgezet onderwijs aan deelnemen.

World Restart a Heart Day
Doel van de estafette is dat jongeren een hartstilstand herkennen en leren hoe ze iemand moeten reanimeren. Het initiatief komt van de stichting Reanimatie-estafette Limburg. Over de hele wereld wordt op of rond 16 oktober stilgestaan bij de extra levensjaren die succesvolle reanimaties opleveren. Die datum staat namelijk bekend als de World Restart a Heart Day.

Coronapandemie
Normaal gesproken toert de stichting langs scholen, maar vanwege de coronapandemie is het stichtingsbestuur gaan nadenken over nieuwe, online, onderwijsvormen. "Reanimatieonderwijs op school is belangrijk. Wij willen hier ondanks de pandemie op een verantwoorde manier aandacht voor blijven vragen", licht stichtingsvoorzitter Jack van Oppen toe.

Ervaringsdeskundigen
De onlinebijeenkomst vanuit MUMC+ bestaat onder meer uit gesprekken met ervaringsdeskundigen, die een hartstilstand hebben meegemaakt. Ook wordt gedemonstreerd hóe een reanimatie in zijn werk gaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen