Overslaan en naar de inhoud gaan

Digitaal gemeentearchief Weert overtreft alle verwachtingen

Geplaatst opmaandag 8 februari 2021 - 17:02

De website van het gemeentearchief Weert is vorig jaar vier keer meer bekeken dan het jaar daarvoor. In totaal werden het digitale archief en collectie 700.000 keer bezocht.

Omgerekend zijn dat 2000 bezoeken per dag. De gemeente streeft naar 350.000 bezoeken in 2021. Maar de getallen van 2020 gaan daar al flink overheen, met 700.000 bezoeken.

Lockdown
De coronacrisis lijkt flink bij te dragen aan het toegenomen animo voor het digitale archief. Vooral tijdens de eerste lockdown medio maart 2020 zag de gemeente het bezoek explosief stijgen.

Oude artikelen
De meeste mensen zochten via de digitale studiezaal naar oude krantenartikelen over Weert. Verder werd het overzicht van gemeente- en rijksmonumenten in toenemende mate bezocht door bouwhistorische onderzoekers. Ook oud beeldmateriaal wekt veel interesse bij de bezoekers.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie Ć©n bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen