Overslaan en naar de inhoud gaan

Dieven stelen 3000 kilo aardappelen: 'Heel wat schade'

Geplaatst opmaandag 14 september 2020 - 7:32

Op een perceel van een landbouwer in Berg en Terblijt hebben dieven een grote hoeveelheid aardappelen gestolen. Volgens de boer gaat het om ongeveer 3000 kilogram.

De diefstal vond de afgelopen week plaats, maar de landbouwer weet niet precies wanneer.

Vlak voor oogst
De oogsttijd van de aardappels staat voor de deur en dat is vaak ook het moment waarop dieven toeslaan. "Zo vlak voor het oogstseizoen krijgen boeren vaak te maken met het stelen van de oogst", zegt de boer tegen L1.

"Op een aardappelperceel van ons hebben ze ook toegeslagen. De dieven zijn op twee verschillende plekken het perceel opgereden en hebben daar met een schep de aardappelen uitgegraven", vertelt de boer. "Zij zijn met hun auto of busje naar het midden van het perceel gereden zodat de schade niet van de straat te zien is."

Lees ook: Stelen van aardappel of ui: 'Schandalig dat het gebeurt'

Roof
Het gebeurt vaker dat landbouwers te maken krijgen met diefstal van hun oogst. Volgens de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) is het niet nieuw. "We hebben er geen cijfers van, maar het is van alle tijden", zei een woordvoerder van de LLTB er eerder over. "Wij noemen het oogstroof. Schandalig dat het gebeurt. Wij als LLTB veroordelen dit dan ook. De producten die op het veld liggen of aan de bomen hangen vertegenwoordigen een waarde die moet je laten liggen of hangen."

Geen aangifte
De landbouwer in Berg heeft geen aangifte gedaan van de diefstal omdat hij denkt dat dat zinloos is. "Toch is er heel wat schade", zegt hij. "De aardappelen die ze hebben meegenomen zijn we kwijt en dat kost ons ongeveer 600 euro. Daarnaast hebben de dieven met hun auto veel andere planten kapot gereden."

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen