Overslaan en naar de inhoud gaan

Dieven slaan slag in Vaals met speciale winkeltassen

Geplaatst opmaandag 15 juni 2020 - 15:17

Winkeldieven met speciaal geprepareerde tassen hebben de laatste tijd diverse keren toegeslagen in Vaals.

Dat meldt de politie Vaals op Facebook.

Dubbele laag
De dieven hebben grote boodschappentassen voorzien van een dubbele laag waardoor de detectiepoortjes van winkels de gestolen spullen niet kunnen opmerken. In juni zijn op deze manier al diverse diefstallen gepleegd. De dieven hebben een auto net over de Duitse grens staan en lopen met de tassen te voet naar het Vaalser winkelgebied. Als ze hun slag geslagen hebben, lopen ze terug naar de auto en laden de gestolen goederen uit. Vervolgens keren ze weer terug naar andere winkels.

Duitse grens
In het weekend van 6 en 7 juni waren verschillende personen actief met een geprepareerde winkeltas, meldt de politie. Een van de dieven werd door een medewerker van een winkel aangesproken en ging er vervolgens vandoor richting de Duitse grens. Afgelopen donderdag was het opnieuw raak, werd gemeld in een groepsapp van de ondernemers, waar ook de plaatselijke BOA - de buitengewoon opsporingsambtenaar - in zit. Toen de BOA even later een van de winkeldieven met een grote tas tegenkwam en aansprak, liet deze de tas vallen en rende de dief ook weer naar de Duitse grens.

Voor zover bekend zijn er geen aanhoudingen verricht.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen