Overslaan en naar de inhoud gaan

Dieven slaan slag in Vaals met speciale winkeltassen

Geplaatst opmaandag 15 juni 2020 - 15:17

Winkeldieven met speciaal geprepareerde tassen hebben de laatste tijd diverse keren toegeslagen in Vaals.

Dat meldt de politie Vaals op Facebook.

Dubbele laag
De dieven hebben grote boodschappentassen voorzien van een dubbele laag waardoor de detectiepoortjes van winkels de gestolen spullen niet kunnen opmerken. In juni zijn op deze manier al diverse diefstallen gepleegd. De dieven hebben een auto net over de Duitse grens staan en lopen met de tassen te voet naar het Vaalser winkelgebied. Als ze hun slag geslagen hebben, lopen ze terug naar de auto en laden de gestolen goederen uit. Vervolgens keren ze weer terug naar andere winkels.

Duitse grens
In het weekend van 6 en 7 juni waren verschillende personen actief met een geprepareerde winkeltas, meldt de politie. Een van de dieven werd door een medewerker van een winkel aangesproken en ging er vervolgens vandoor richting de Duitse grens. Afgelopen donderdag was het opnieuw raak, werd gemeld in een groepsapp van de ondernemers, waar ook de plaatselijke BOA - de buitengewoon opsporingsambtenaar - in zit. Toen de BOA even later een van de winkeldieven met een grote tas tegenkwam en aansprak, liet deze de tas vallen en rende de dief ook weer naar de Duitse grens.

Voor zover bekend zijn er geen aanhoudingen verricht.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen