Overslaan en naar de inhoud gaan

Dieven slaan slag in Vaals met speciale winkeltassen

Geplaatst opmaandag 15 juni 2020 - 15:17

Winkeldieven met speciaal geprepareerde tassen hebben de laatste tijd diverse keren toegeslagen in Vaals.

Dat meldt de politie Vaals op Facebook.

Dubbele laag
De dieven hebben grote boodschappentassen voorzien van een dubbele laag waardoor de detectiepoortjes van winkels de gestolen spullen niet kunnen opmerken. In juni zijn op deze manier al diverse diefstallen gepleegd. De dieven hebben een auto net over de Duitse grens staan en lopen met de tassen te voet naar het Vaalser winkelgebied. Als ze hun slag geslagen hebben, lopen ze terug naar de auto en laden de gestolen goederen uit. Vervolgens keren ze weer terug naar andere winkels.

Duitse grens
In het weekend van 6 en 7 juni waren verschillende personen actief met een geprepareerde winkeltas, meldt de politie. Een van de dieven werd door een medewerker van een winkel aangesproken en ging er vervolgens vandoor richting de Duitse grens. Afgelopen donderdag was het opnieuw raak, werd gemeld in een groepsapp van de ondernemers, waar ook de plaatselijke BOA - de buitengewoon opsporingsambtenaar - in zit. Toen de BOA even later een van de winkeldieven met een grote tas tegenkwam en aansprak, liet deze de tas vallen en rende de dief ook weer naar de Duitse grens.

Voor zover bekend zijn er geen aanhoudingen verricht.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen