Overslaan en naar de inhoud gaan

Dieven munten het op kelderboxen: tientallen meldingen

Geplaatst opwoensdag 9 oktober 2019 - 14:40

Een of meerdere dieven hebben de afgelopen tijd in de Geleense wijk Lutterade toegeslagen. Ze hebben het daarbij vooral gemunt op kelderboxen.

De politie bevestigt dat verschillende inbraken en pogingen hebben plaatsgevonden.

Kwetsbaar
Tot nu toe werden bij ruim 50 kelderboxen ingebroken of geprobeerd binnen te komen. Dat gebeurde onder andere bij een appartementencomplex aan de Salmstraat. Vorige week was het raak op de Mauritslaan. Toen werd een elektrische fiets ontvreemd. "Als er op de bel wordt gedrukt bij een appartementencomplex, doet er altijd wel iemand open", zegt een politiewoordvoerster. "En het hang- en sluitwerk van een kelderbox is vaak makkelijk kapot te maken."

De bewoners maken zich zorgen over de vele inbraken. De politie gaat samen met de gemeente bekijken hoe deze reeks inbraken aangepakt kunnen worden.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen