Overslaan en naar de inhoud gaan

Dieven munten het op kelderboxen: tientallen meldingen

Geplaatst opwoensdag 9 oktober 2019 - 14:40

Een of meerdere dieven hebben de afgelopen tijd in de Geleense wijk Lutterade toegeslagen. Ze hebben het daarbij vooral gemunt op kelderboxen.

De politie bevestigt dat verschillende inbraken en pogingen hebben plaatsgevonden.

Kwetsbaar
Tot nu toe werden bij ruim 50 kelderboxen ingebroken of geprobeerd binnen te komen. Dat gebeurde onder andere bij een appartementencomplex aan de Salmstraat. Vorige week was het raak op de Mauritslaan. Toen werd een elektrische fiets ontvreemd. "Als er op de bel wordt gedrukt bij een appartementencomplex, doet er altijd wel iemand open", zegt een politiewoordvoerster. "En het hang- en sluitwerk van een kelderbox is vaak makkelijk kapot te maken."

De bewoners maken zich zorgen over de vele inbraken. De politie gaat samen met de gemeente bekijken hoe deze reeks inbraken aangepakt kunnen worden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen