Overslaan en naar de inhoud gaan

Dieven maken misbruik van carnaval: inbraakgolf in Well

Geplaatst opwoensdag 10 februari 2016 - 10:49

Inbrekers hebben in de omgeving van Well handig misbruik gemaakt van carnaval. Terwijl de bewoners aan het feestvieren waren, werd in meerdere woningen ingebroken.

De politie kreeg zondagavond meerdere meldingen van woninginbraak en pogingen daartoe binnen uit Well en Afferden.

Waarschuwing
Volgens de politie is het aantal woninginbraken tijdens carnaval doorgaans twee tot drie keer hoger dan op normale dagen. Omdat de bewoners hele dagen aan het feestvieren zijn, hebben inbrekers vrij spel in de verlaten huizen. Carnavalsvierders kregen daarom van de politie voor carnaval tips om de kans op woninginbraak te verkleinen.

Inbraakschade
De meeste woningen liepen inbraakschade op. Wat de inbrekers precies buitgemaakt hebben, is niet bekend. De politie is op zoek naar getuigen die zondagavond in de gemeente Bergen iets verdachts hebben gezien.

Lees ook: Politie zegt: weinig aanhoudingen met carnaval.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Inbrekers slaan toe bij autogarage
Inbraak
Inbrekersbende op heterdaad betrapt in Well
Inbrekers op de vlucht in Sevenum
Woninginbraak op klaarlichte dag in Stein
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen