Overslaan en naar de inhoud gaan

Dieven gefilmd met gestolen bewakingscamera en gepakt

Geplaatst opdinsdag 24 juli 2018 - 10:18

Twee niet al te snuggere dieven zijn gepakt nadat ze zichzelf hebben gefilmd met de bewakingscamera die ze eerder hadden gestolen.

Hoewel de inbraakpoging begon als een goed doordachte actie, eindigden ze uiteindelijk in de cel.

Voorbereiding
De inbrekers begonnen woensdag met hun voorbereidend werk voor een kraak in Landgraaf. Bij een huis knipten ze de kabels door van de bewakingscamera en schroefden ze hem netjes van de gevel. Een dag later kwamen ze terug om daadwerkelijk in te breken.

Over de schutting
Bewoner Martijn Chel was echter gewaarschuwd, omdat hij had ontdekt dat de camera was gestolen. Hij zat al klaar voor de ongenode gasten. "We hoefden niet lang te wachten totdat het raak was", schrijft hij op smarthomemagazine.nl.

Donderdagavond zag hij iemand over de schutting klimmen. "Al snel begonnen de figuurlijke alarmbellen te rinkelen en ik hoorde een tweede persoon aan de poort rammelen." Toen hij de verlichting aandeed, schrokken de inbrekers en gingen ze ervandoor. De gealarmeerde politie wist het duo niet meer te traceren.

Weer verbinding
Chel ging er eigenlijk vanuit dat de daders nooit meer achterhaald zouden worden, maar werd zaterdag verrast door een melding van zijn alarmsysteem. Dat gaf aan dat er weer verbinding was met de bewakingscamera. Toen hij inlogde zag hij tot zijn grote verrassing de cameradieven rondlopen in hun eigen woonkamer.

Twee arrestaties
De dieven hadden de camera in hun eigen huis ingeschakeld. Omdat het apparaat nog gekoppeld was aan het account van Chel, kon de Landgravenaar live meekijken. Snel belde hij de politie en gooide hij foto's van de dieven in een Whatsapp-groep van zijn buurt. Daar kwam binnen korte tijd de gouden tip binnen en na een paar uur viel de politie binnen bij de dieven in Hoensbroek. Daar werden de twee gearresteerd.

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen