Overslaan en naar de inhoud gaan

Dieven aan de haal met vinylplaten uit privécollectie

Geplaatst opmaandag 28 januari 2019 - 9:28

Dieven hadden het in de nacht van zondag op maandag in Maastricht op een bijzondere buit gemunt. Uit een ruimte in de Tapijnkazerne in Maastricht werden vinylplaten gestolen.

Dat schrijft Brasserie Tapijn op Instagram. Een raam werd ingetikt om bij de lp's te komen.

Privécollectie
Het gaat om ruim 50 platen uit de privécollectie van Tuur Huijbregs. "Het zijn platen van van het eerste werk van Bob Sinclar. De eerste houseplaten tussen 2000 en 2004, de pareltjes", vertelt de eigenaar van de platen in de L1 Ochtendshow. Alle 12 inch grammofoonplaten zijn gemerkt met :TUUR of :TH. "Het heeft vooral een emotionele en historische waarde."

Opgesloten
De Tapijnkazerne is een voormalige militaire kazerne. Brasserie Tapijn vestigde zich in 2015 op het terrein in het stadspark van de hoofdstad. Huijbregs zegt dat de dieven zichzelf waarschijnlijk hebben opgesloten in de ruimte en toen maar zijn platen hebben meegenomen.

Op Instagram worden de platendieven opgeroepen om hun buit na het luisteren terug te brengen. "Dan heb ik eten en drinken voor hem. Ik wil hem ook wel leren draaien als hij niet weet hoe dat moet." Wie een zwarte tas met de muziekplaten vindt, kan rekenen op een beloning.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen