Overslaan en naar de inhoud gaan

Dieven aan de haal met bronzen beelden uit atelier Schimmert

Geplaatst opvrijdag 2 juli 2021 - 14:01

Uit een beeldenatelier in Schimmert is in de nacht van donderdag op vrijdag een onbekend aantal kunstwerken gestolen.

Dieven gingen tussen donderdagavond 22:30 en vrijdagochtend 08:00 uur aan de haal met diverse bronzen beelden.

Onderzoek
Over de waarde van de kunstwerken kon de politie nog niets zeggen. Hoeveel beelden er precies zijn gestolen, wil de politie niet kwijt: "Dat is daderinformatie. En het onderzoek is ook nog in volle gang", zegt een woordvoerder.

Getuigen
De politie is op zoek naar mensen die iets van de diefstal hebben meegekregen. Ook wordt inwoners van Schimmert gevraagd eventuele beelden van bewakingscamera's of deurbellen met camera te delen met de politie.

Waarde van brons
Bronzen beelden zijn vaker het doelwit van metaaldieven. De actuele marktprijs van brons bedraagt 4 euro per kilo. Afhankelijk van het formaat van de beelden kan de waarde dan ook flink oplopen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen