Overslaan en naar de inhoud gaan

Dieselwacht op jacht naar dieseldieven

Geplaatst opdonderdag 13 augustus 2020 - 15:33

In het buitengebied van Montfort, Leudal en Peel en Maas rijden een week lang beveiligingsauto's op zoek naar dieven van diesel. De zogenoemde dieselwacht is een maatregel naar aanleiding van veel dieseldiefstallen in die regio's.

De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) heeft besloten om een beveiligingsbedrijf vanaf woensdagavond de patrouilles te laten doen. Beveiligingsauto's rijden elke nacht van 23:00 tot 5:00 uur langs samengestelde routes.

Preventief
"Het is een preventieve werking waar mensen bang van worden om dan iets te gaan stelen", legt fruitteler Giel van Herten, voorzitter van de LLTB regio Midden-Limburg, uit in de L1 Nieuwsshow. Tijdens de eerste nacht waren er al verdachte situaties. "Hard wegrijdende auto's en mensen die zich verdacht opstelden."

Verdachte
De afgelopen tijd werden in vooral Midden-Limburg diesel, sproeikoppen en accu's van beregeningsinstallaties gestolen. Ook werden de installaties vaak vernield. Woensdagavond is een verdachte voor de dieseldiefstallen in Maasbracht opgepakt.

Lees ook: Dieseldief opgepakt na herkenning voertuig

Inventarisatie
Begin deze week liet de LLTB weten onder haar leden te inventariseren naar de behoefte aan extra bewaking. Maar de bond wil die inventarisatie niet afwachten, omdat de diefstalmeldingen zich opstapelen.

"Het is te hopen dat we tussen nu en een week regen krijgen en het probleem minder gaat worden. Dan hoeven agrariërs niet meer te beregenen en kunnen de machines weer op huis aan", aldus Van Herten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen