Overslaan en naar de inhoud gaan

Dieseldief opgepakt na herkenning voertuig

Geplaatst opwoensdag 12 augustus 2020 - 23:06

De politie heeft woensdagavond in Maasbracht vermoedelijk een dief van diesel uit beregeningsinstallaties van boeren opgepakt.

Land- en tuinbouwers in Midden-Limburg kregen de afgelopen tijd dieseldieven op bezoek. Vooral in en rondom Montfort werden diverse diefstallen van grote hoeveelheden diesel gepleegd.

Op zoek
Het bleef niet alleen bij diefstal van de brandstof, want de installaties werden vaak ook vernield en onderdelen werden gestolen. De LLTB gaf informatie aan de politie over de voertuigen die hierbij betrokken zouden zijn. Politie Echt ging op zoek naar de aangegeven voertuigen en vond er woensdagavond een op de Oude Maasweg in Maasbracht.

De bestuurder is gearresteerd op verdenking van het plegen van diverse diefstallen en vernielingen. De auto is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Extra bewaking
De Limburgse Land- en Tuinbouwbond liet onlangs weten de behoefte aan extra bewaking om diefstal van diesel en onderdelen van beregeningsinstallaties tegen te gaan te polsen bij haar leden.

Lees ook: LLTB wil regionale dieselwacht instellen

"Wij zijn met deze droogte keihard aan het werk met beregenen om onze gewassen gezond te houden. De gedachte dat er 's nachts dieven rondrijden die het gemunt hebben op onze installaties, zorgt voor extra stress", zei fruitteler Giel van Herten, voorzitter van de LLTB regio Midden-Limburg, eerder.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen