Overslaan en naar de inhoud gaan

Diesel- en lpg-verkoop op dieptepunt door accijns

Geplaatst opdonderdag 23 oktober 2014 - 7:42

De verkoop van diesel en lpg is in de maand augustus op een nieuw dieptepunt beland. Dat meldt brancheorganisatie Bovag op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De verkoop van diesel daalde met bijna 15 procent tot 480 miljoen liter en die van lpg met bijna 36 procent tot 25 miljoen liter. Sinds het CBS deze gegevens bijhoudt (vanaf 2000) zijn de verkoopaantallen niet eerder zo laag geweest.

Grens
Bovag schrijft de forse dalingen toe aan de accijnsverhoging op autobrandstoffen aan het begin van het jaar. Daardoor is het ook voor diesel- en gasrijders veel aantrekkelijker geworden om in het buitenland te tanken. Met name pomphouders in grensregio's zoals Limburg zien daardoor hun omzet sterk teruglopen.

Pomphouders protesteren al maanden tegen de accijnsverlaging, en willen gecompenseerd worden voor hun gedaalde inkomsten.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Lagere brandstofprijs verbetert humeur pomphouders niet
Pomphouders grensstreek praten met staatssecretaris
Pomphouders grensstreek bij rechter tegenover Staat
'Dalende omzet pomphouders hoort bij ondernemersrisico'
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen