Overslaan en naar de inhoud gaan

Diesel- en lpg-verkoop op dieptepunt door accijns

Geplaatst opdonderdag 23 oktober 2014 - 7:42

De verkoop van diesel en lpg is in de maand augustus op een nieuw dieptepunt beland. Dat meldt brancheorganisatie Bovag op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De verkoop van diesel daalde met bijna 15 procent tot 480 miljoen liter en die van lpg met bijna 36 procent tot 25 miljoen liter. Sinds het CBS deze gegevens bijhoudt (vanaf 2000) zijn de verkoopaantallen niet eerder zo laag geweest.

Grens
Bovag schrijft de forse dalingen toe aan de accijnsverhoging op autobrandstoffen aan het begin van het jaar. Daardoor is het ook voor diesel- en gasrijders veel aantrekkelijker geworden om in het buitenland te tanken. Met name pomphouders in grensregio's zoals Limburg zien daardoor hun omzet sterk teruglopen.

Pomphouders protesteren al maanden tegen de accijnsverlaging, en willen gecompenseerd worden voor hun gedaalde inkomsten.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Lagere brandstofprijs verbetert humeur pomphouders niet
Pomphouders grensstreek praten met staatssecretaris
Pomphouders grensstreek bij rechter tegenover Staat
'Dalende omzet pomphouders hoort bij ondernemersrisico'
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen