Overslaan en naar de inhoud gaan

Diesel en elektrisch niet populair in Limburg

Geplaatst opvrijdag 28 februari 2020 - 6:23

Dieselauto's zijn in Limburg veel minder populair dan elders in Nederland.

Van het Limburgse wagenpark rijdt iets meer dan 12 procent met een zelfontbrander, meldt vergelijkingssite Independer. Dat vergeleek de verzekeringsgegevens van ruim een miljoen personenauto's.

Amper elektrisch
Maar ook het elektrisch rijden is in Limburg nog maar amper ingeburgerd. Volgens het onderzoek is 1,04 procent van de Limburgse auto's volledig elektrisch. Dat is het laagste cijfer van heel Nederland, achter Drenthe en Groningen waar zo'n 1,3 procent van de auto's tankt bij een stopcontact.

Leasemaatschappijen
Dat geringe aandeel elektrische auto's heeft overigens een meer bureaucratische reden. Het overgrote deel van de elektrische auto's wordt zakelijk gebruikt, en dat gebeurt via leasemaatschappijen. Omdat die vrijwel allemaal in Flevoland en Noord-Holland zitten, worden veel elektrische auto's daar op kenteken gezet en verzekerd.

E5 of E10
Limburgse automobilisten tanken dus vooral benzine, wat met Duitse en Belgische tankstations vlak over de grens natuurlijk ook een stuk voordeliger is dan in het westen van het land. Bijna 82 procent van het wagenpark hier loopt op E5 of E10.

Verder is iets meer dan 4 procent van de auto's hier hybride, en rijden er ook nog auto's rond op LPG, ethanol en aardgas.

Dieselfriezen
Het grootste aandeel dieselrijders is te vinden in Friesland, waar bijna een kwart van de auto's van deze brandstof gebruik maakt. Flevoland is de provincie waar de meeste elektrische auto's zijn te vinden.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen