Overslaan en naar de inhoud gaan

Dierenwinkel lapt coronaregels aan zijn laars en moet dicht

Geplaatst opmaandag 28 december 2020 - 17:42

Burgemeester Luc Winants van Venray heeft maandag dierenspeciaalzaak DIER+ in Venray gesloten vanwege het niet naleven van de coronaregels.

Dat laat de gemeente Venray weten.

Mondkapjesplicht
Volgens de gemeente droegen de eigenaresse van de dierenwinkel aan het Henseniusplein en klanten geen mondmasker. "De hygiënische coronamaatregelen werden niet nageleefd", aldus een woordvoerster.

De gemeente zegt dat de dierenspeciaalzaak zich voor de kerst al niet aan de regels hield. Hierop ontving de winkel een last onder bestuursdwang. Maandagochtend tijdens een controle liep de onderneemster weer tegen de lamp. Opnieuw hield ze zich niet aan de coronaregels. "Ze kan hiervoor een boete krijgen die kan oplopen tot 4350 euro, maar voor nu is ze bekeurd voor het niet dragen van een mondkapje. Dat is 95 euro", vertelt de woordvoerster.

Afscheid
Eerder liet DIER+ weten te willen stoppen met de winkel. De zaak is nu dus vroegtijdig gesloten. "Voor het niet dragen van een mondkapje. Hier was niets meer tegen in te brengen. Ik had nog graag afscheid willen nemen van jullie", schrijft DIER+ op Facebook.

'Harde lockdown'
Twee weken geleden kondigde premier Mark Rutte een 'harde lockdown' aan. Het kabinet sloot winkels, alle scholen en andere instellingen zoals theaters en musea om een einde te maken aan de stijging van het aantal nieuwe coronabesmettingen. Winkels die nodig zijn om in de eerste levensbehoeften te voorzien, blijven ook na de aangescherpte coronamaatregelen open. Apotheken, drogisterijen en supermarkten bijvoorbeeld. Maar ook dierenspeciaalzaken mogen de deuren openhouden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen