Overslaan en naar de inhoud gaan

Dierenweide Belfeld stelt voederverbod in: geiten te vet

Geplaatst opmaandag 25 mei 2020 - 6:00

Doordat het sinds de corona-uitbraak veel drukker is bij de speeltuin en dierenweide van 't Superweike in Belfeld, raken de dieren overvoerd. Tot nader order is het voederen van de beesten daarom verboden.

Steeds meer bezoekers weten de weg te vinden naar 't Superweike in Belfeld. Niet alleen uit Belfeld zelf, maar ook vanuit Venlo en Reuver komen bezoekers kijken, omdat nu veel andere plekken die leuk zijn voor kinderen, gesloten zijn.

Luxepositie
De populariteit is echter niet goed voor de dieren. "De geiten dreigen daardoor te vet te worden. Ze zitten in een luxepositie dat ze veel bijgevoerd krijgen de laatste tijd", zegt beheerder Piet Gerritzen. Zo veel zelfs dat er sinds kort bordjes bij de ingang van het terrein hangen die bezoekers vragen vooral geen oude boterhammen of groenten aan de dieren te geven. Aan het hek van het dierenverblijf zelf hangt net als altijd een groot bord waarop staat welke producten de dieren graag eten. "Maar net als bij mensen moeten ook dieren niet te veel eten om in goede conditie te blijven."

Achterlaten bij de poort
Bezoekers die toch wat lekkers meebrengen voor de dieren, worden daarom gevraagd dit bij de poort achter te laten. Dit wordt dan met mate door de beheerders zelf aan de dieren gevoerd. Gerritzen. "Zo weten we zeker dat ze in goede gezondheid blijven en niet te dik worden."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen