Overslaan en naar de inhoud gaan

Dierentuinen en pretparken blij met heropening

Geplaatst opmaandag 17 mei 2021 - 18:08

De Limburgse dierentuinen en attractieparken popelen al een tijd om open te gaan. Woensdag 19 mei is het eindelijk zover.

De parken mogen onder voorwaarden weer open.

Coronamaatregelen
Die voorwaarden houden in dat er één bezoeker per 10 vierkante meter is toegestaan en dat mensen onderling anderhalve meter afstand moeten houden. Ook moet er vooraf gereserveerd worden en wordt gecheckt of bezoekers gezond zijn. Maar mensen hoeven geen negatieve coronatest te laten zien. Binnenverblijven moeten wel nog even op slot blijven.

Toverland
"19 mei bestaan we precies twintig jaar. Het was heel spannend, maar we zijn erg blij dat we dit met het publiek kunnen vieren", vertelt Tessa Maessen van Toverland. Met het oog op de versoepelingen is het park vorige week gestart met de voorbereidingen. "Het was een gok, want stel de pauzeknop was wel ingedrukt, dan stonden we woensdag paraat met veel personeel en gevulde koelingen. Gelukkig kunnen we onze verjaardag feestelijk vieren." Het park gaat woensdag om 10:00 uur open.

GaiaZoo
Dat geldt ook voor GaiaZoo, de grootste dierentuin in Limburg. Mensen moeten vooraf een timeslot reserveren. Het dierenpark is dagelijks geopend tot 17:00 uur en in de zomervakantiemaanden juli en augustus gaat het park zelfs al een uur eerder open.

Kasteelpark & Kasteeltuin
Beheerder Theo Meeks van Kasteelpark Born keek maandag om 12:00 uur gespannen naar de persconferentie. “We hoopten al op Pasen, mei en Hemelvaart. Gelukkig is het nu eindelijk zover." Per dag zijn 600 mensen op reservering welkom. "We hebben al een hoop reacties ontvangen en denken dat het goed gaat lopen. Alleen zit het weer waarschijnlijk niet mee", vertelt Meeks.

Bij de Kasteeltuinen in Arcen hebben de hoveniers de afgelopen weekenden doorgewerkt om de zomerbloeiers te poten voor de opening 19 mei. "We waren er vrij zeker van dat we open zouden kunnen dan. We zoeken alleen nog iemand die woensdag het park feestelijk kan openen", vertelt Rob Rambags van Kasteeltuinen Arcen.

Steinerbos & Klein Zwitserland
In het Steinerbos in Stein waren de zwembaden al open. Woensdag is ook de rest van het park aan de beurt. “We zijn al een tijd goed voorbereid op de opening. We hoeven alleen nog de puntjes op de i te zetten.” Ook Klein Zwitserland in Tegelen was al een tijdje beperkt open voor 500 bezoekers per dag, uitsluitend woonachtig in de gemeente Venlo. Woensdag vervalt die regel.

Sprookjesbos & Mondo Verde
Ook het Sprookjesbos in Valkenburg opent zijn deuren meteen op woensdag, net als familiepark Mondo Verde in Landgraaf. De laatste voorbereidingen voor de heropening waren maandag nog in volle gang.

Valkenier nog dicht
Pretpark De Valkenier in Valkenburg opent pas op 21 mei zijn deuren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen