Overslaan en naar de inhoud gaan

Dierentuinen en pretparken blij met heropening

Geplaatst opmaandag 17 mei 2021 - 18:08

De Limburgse dierentuinen en attractieparken popelen al een tijd om open te gaan. Woensdag 19 mei is het eindelijk zover.

De parken mogen onder voorwaarden weer open.

Coronamaatregelen
Die voorwaarden houden in dat er één bezoeker per 10 vierkante meter is toegestaan en dat mensen onderling anderhalve meter afstand moeten houden. Ook moet er vooraf gereserveerd worden en wordt gecheckt of bezoekers gezond zijn. Maar mensen hoeven geen negatieve coronatest te laten zien. Binnenverblijven moeten wel nog even op slot blijven.

Toverland
"19 mei bestaan we precies twintig jaar. Het was heel spannend, maar we zijn erg blij dat we dit met het publiek kunnen vieren", vertelt Tessa Maessen van Toverland. Met het oog op de versoepelingen is het park vorige week gestart met de voorbereidingen. "Het was een gok, want stel de pauzeknop was wel ingedrukt, dan stonden we woensdag paraat met veel personeel en gevulde koelingen. Gelukkig kunnen we onze verjaardag feestelijk vieren." Het park gaat woensdag om 10:00 uur open.

GaiaZoo
Dat geldt ook voor GaiaZoo, de grootste dierentuin in Limburg. Mensen moeten vooraf een timeslot reserveren. Het dierenpark is dagelijks geopend tot 17:00 uur en in de zomervakantiemaanden juli en augustus gaat het park zelfs al een uur eerder open.

Kasteelpark & Kasteeltuin
Beheerder Theo Meeks van Kasteelpark Born keek maandag om 12:00 uur gespannen naar de persconferentie. “We hoopten al op Pasen, mei en Hemelvaart. Gelukkig is het nu eindelijk zover." Per dag zijn 600 mensen op reservering welkom. "We hebben al een hoop reacties ontvangen en denken dat het goed gaat lopen. Alleen zit het weer waarschijnlijk niet mee", vertelt Meeks.

Bij de Kasteeltuinen in Arcen hebben de hoveniers de afgelopen weekenden doorgewerkt om de zomerbloeiers te poten voor de opening 19 mei. "We waren er vrij zeker van dat we open zouden kunnen dan. We zoeken alleen nog iemand die woensdag het park feestelijk kan openen", vertelt Rob Rambags van Kasteeltuinen Arcen.

Steinerbos & Klein Zwitserland
In het Steinerbos in Stein waren de zwembaden al open. Woensdag is ook de rest van het park aan de beurt. “We zijn al een tijd goed voorbereid op de opening. We hoeven alleen nog de puntjes op de i te zetten.” Ook Klein Zwitserland in Tegelen was al een tijdje beperkt open voor 500 bezoekers per dag, uitsluitend woonachtig in de gemeente Venlo. Woensdag vervalt die regel.

Sprookjesbos & Mondo Verde
Ook het Sprookjesbos in Valkenburg opent zijn deuren meteen op woensdag, net als familiepark Mondo Verde in Landgraaf. De laatste voorbereidingen voor de heropening waren maandag nog in volle gang.

Valkenier nog dicht
Pretpark De Valkenier in Valkenburg opent pas op 21 mei zijn deuren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen