Overslaan en naar de inhoud gaan

Dierentuin laat zieke slingeraap Quasimodo inslapen

Geplaatst opmaandag 8 mei 2017 - 18:10

Triest nieuws uit ZooParc Overloon. Het dierenpark heeft slingeraap Quasimodo, die de laatste week ernstig ziek was, laten inslapen.

De verzorgers en dierenarts hebben er alles aan gedaan om de ongeveer 33 jaar oude slingeraap er bovenop te helpen.

Hartendief
Uiteindelijk heeft het park met pijn in het hart besloten het dier uit zijn lijden te verlossen. Quasimodo, die zijn naam dankte aan zijn gebochelde rug, woonde sinds februari dit jaar in Overloon. "Wij zijn blij dat hij, ondanks zijn lastige verleden (ooit werd hij in Zuid-Amerika gehouden als huisdier), toch een prettige tijd bij ons heeft gehad", schrijft ZooParc Overloon op Facebook. "Wij gaan deze hartendief ontzettend missen!"

Fokprogramma
De slingeraap kwam begin dit jaar over vanuit een dierentuin in Frankrijk. Het was de bedoeling dat Quasimodo voor de jonge apen zou gaan zorgen en dat hij zich zou voortplanten. De slingeraap is een bedreigde diersoort. In Europese dierentuinen wonen slechts 32 van deze dieren. Alle ogen waren dus gericht op Overloon.

Het is niet bekend of er een nieuw mannetje bijkomt.

Lees ook: Slingeraap Quasimodo hoopt liefde te vinden in Overloon

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Slingeraap Quasimodo hoopt liefde te vinden in Overloon
Recordaantal bezoekers voor ZooParc Overloon
ZooParc Overloon
Abonnees eerst welkom bij ZooParc Overloon, anderen later
Reuzenmiereneter geboren in Overloon
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen