Flamingokuiken GaiaZoo

Babyboom in GaiaZoo: recordaantal flamingo's geboren

In GaiaZoo zijn dit broedseizoen meer dan zestig flamingo's geboren. Nooit eerder kropen er in een dierentuin in korte tijd zo veel flamingokuikens uit een ei.

GaiaZOO
GaiaZoo ziet jaaromzet bijna halveren door coronacrisis

De Kerkraadse dierentuin GaiaZoo verwacht dit jaar zo'n vier miljoen euro minder te verdienen door de coronacrisis. Directeur Rob Huppertz: "Ik denk dat we dit jaar afsluiten met een omzetverlies van veertig procent."

Een jonge flamingo met grijze vedertooi en rechte snavel.
Flamingokuikens kruipen uit hun ei in Kerkraadse dierentuin

De flamingokolonie in Gaiazoo is uitgebreid met een aantal kuikens. Ook wordt er nog driftig gebroed door het roze gevogelte, waardoor er straks zo'n 30 flamingokuikens in Kerkrade te vinden zijn.

ZooParc Overloon
Abonnees eerst welkom bij ZooParc Overloon, anderen later

ZooParc Overloon opent woensdag de deuren weer. Abonnees krijgen de eerste mogelijkheid om het park te bezoeken. Op maandag 18 mei is iedereen weer welkom.

dierentuin istock stockfoto (5 mei 2020)
Duitse dierentuinen in grensstreek weer open voor publiek

De dierentuin in het Duitse Krefeld is sinds maandag weer open voor publiek. Met name in de regio Venlo wonen heel wat dierenvrienden met een abonnement op het park in Noordrijn-Westfalen.

Ringstaartmaki's met jong (stock)
Love is in the air: geboortegolf in ZooParc Overloon

In ZooParc Overloon heerst op dit moment een babyboom.

Giraffes gaia (3 apr 2020)
Geen bezoekers: wennen voor dieren GaiaZOO

De coronacrisis heeft ook invloed op de gemoedsrust van de dieren van de gesloten GaiaZOO. Sommige dieren moeten wennen aan de rust in de dierentuin.

Kameel Born (28 mrt 2020)
Video: Kasteelpark Born is een kameel rijker

In Kasteelpark Born is kameel Zulaika zaterdagochtend bevallen van een dochter.

Kermis pretpark dicht
Coronavirus houdt attractieparken langer dicht

Attractieparken in Limburg schuiven vrijwel allemaal de datum waarop ze hopen weer open te gaan, verder naar voren.

Gier
Brandweer reddende engel van vastzittende gier Gaiazoo

De brandweer heeft zondagmiddag in Gaiazoo in Kerkrade een vastzittende gier bevrijd.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app