Overslaan en naar de inhoud gaan

Dierenpartij wil verbod op komst nieuwe geitenhouderijen

Geplaatst opvrijdag 15 december 2017 - 6:01

Er moet acuut een verbod komen op de vestiging van nieuwe geitenhouderijen in Limburg. De Partij voor de Dieren in het Limburgs Parlement vraagt dat in een motie.

Directe aanleiding is het besluit van provinciale staten van Gelderland. Die besloot woensdag de tijdelijke stop op geitenhouderijen te verlengen tot 2021.

Brabant
De provincie Noord-Brabant kent al zo'n beleid. De Partij voor de Dieren is bang dat geitenhouders zich nu in Limburg gaan vestigen en wil daarom een direct verbod op nieuwe geitenhouderijen in onze provincie.

Definitief besluit
Dat verbod moet zo'n zes maanden gaan gelden. Tegen die tijd staat een definitief besluit over de toekomst van
geitenhouderijen gepland.

Paniekvoetbal
CDA-gedeputeerde Hubert
Mackus noemde de motie paniekvoetbal en een beetje voor de bühne. Want er is geen sprake van een forse toename van het aantal geitenhouders die afkomstig zijn uit Noord-Brabant en Gelderland. Bovendien wordt gewerkt aan nieuw beleid dat op draagvlak kan rekenen, aldus gedeputeerde Mackus.

Ziektes
Daarbij zullen er zeker beperkende maatregelen worden genomen, zo liet hij doorschemeren. Zoals een veilige afstand tot bewoning om ziektes bij mensen te voorkomen.

Parlement
Vrijdag stemt het Limburgs Parlement over de motie van de Partij voor de Dieren. Maar de kans is erg klein dat die wordt aangenomen.

Adhoc-beleid
Zo zegt de SP tegen te stemmen omdat ze vindt dat beleid zorgvuldig tot stand moet komen en niet via een motie.
D66 noemde een 'adhoc-beleid om de sector op slot te zetten niet proportioneel'.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen