Overslaan en naar de inhoud gaan

Dierenpartij wil verbod op komst nieuwe geitenhouderijen

Geplaatst opvrijdag 15 december 2017 - 6:01

Er moet acuut een verbod komen op de vestiging van nieuwe geitenhouderijen in Limburg. De Partij voor de Dieren in het Limburgs Parlement vraagt dat in een motie.

Directe aanleiding is het besluit van provinciale staten van Gelderland. Die besloot woensdag de tijdelijke stop op geitenhouderijen te verlengen tot 2021.

Brabant
De provincie Noord-Brabant kent al zo'n beleid. De Partij voor de Dieren is bang dat geitenhouders zich nu in Limburg gaan vestigen en wil daarom een direct verbod op nieuwe geitenhouderijen in onze provincie.

Definitief besluit
Dat verbod moet zo'n zes maanden gaan gelden. Tegen die tijd staat een definitief besluit over de toekomst van
geitenhouderijen gepland.

Paniekvoetbal
CDA-gedeputeerde Hubert
Mackus noemde de motie paniekvoetbal en een beetje voor de bühne. Want er is geen sprake van een forse toename van het aantal geitenhouders die afkomstig zijn uit Noord-Brabant en Gelderland. Bovendien wordt gewerkt aan nieuw beleid dat op draagvlak kan rekenen, aldus gedeputeerde Mackus.

Ziektes
Daarbij zullen er zeker beperkende maatregelen worden genomen, zo liet hij doorschemeren. Zoals een veilige afstand tot bewoning om ziektes bij mensen te voorkomen.

Parlement
Vrijdag stemt het Limburgs Parlement over de motie van de Partij voor de Dieren. Maar de kans is erg klein dat die wordt aangenomen.

Adhoc-beleid
Zo zegt de SP tegen te stemmen omdat ze vindt dat beleid zorgvuldig tot stand moet komen en niet via een motie.
D66 noemde een 'adhoc-beleid om de sector op slot te zetten niet proportioneel'.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen