Overslaan en naar de inhoud gaan

Dierenpartij uit bespreking: 'Stok gevonden om hond te slaan'

Geplaatst opdonderdag 5 april 2018 - 21:28

De Partij voor de Dieren is uit de coalitieonderhandelingen in Heerlen gezet.

"Ze hebben een stok gezocht om de hond mee te slaan", zegt fractievoorzitter Pascale Plusquin van de dierenpartij in een verklaring.

Plotsklaps
Volgens de partij kwam het redelijk onverwacht dat ze uit de besprekingen zijn gezet. Het gebeurde volgens Plusquin 'plotsklaps na dagen constructief mee onderhandelen'.

Bijdrage
"We hebben een constructieve bijdrage geleverd op thema’s als armoede en kinderarmoede, een experiment met het basisinkomen, duurzaamheid, kappen met bomenkappen, ecologisch groenbeheer, dierenwelzijn, werkgelegenheid en een start met aardgasloze wijken", zegt Plusquin. "We hadden heel graag mee willen besturen maar kennelijk zijn de andere partijen nog niet klaar voor onze plannen op het gebied van duurzaamheid en klimaat."

Lees ook: SP raakt zetel kwijt, maar blijft grootste in Heerlen

De dierenpartij wordt volgens Plusquin nu 'het donkergroene anker' in de oppositie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen