Overslaan en naar de inhoud gaan

Dierenpakken populair tijdens vastelaovend

Geplaatst opwoensdag 7 februari 2018 - 15:28

Dierenpakken lijken tijdens de vastelaovend populairder dan ooit; carnavalvierders kunnen met pluizige dierenhuid-overalls namelijk de verwachte kou in de nachtelijke uren trotseren.

Dat blijkt, vlak voorafgaand aan het uitbarsten van het feest, uit een rondgang van persbureau ANP langs carnavalwinkels in Limburg.

Berscherming tegen kou
Hoe dichterbij carnaval komt, des te meer de voorkeur van veel feestgangers uitgaat naar kleding die tegen de kou beschermt. Een belangrijk deel van de evenementen speelt zich immers buiten. "Veel mensen kopen een bontgekleurd jasje en combineren dat met andere fleurige kledij", aldus een verkoper in een Roermondse carnavalswinkel. "Je kunt daar ook makkelijk een warme trui onder dragen."

Max Verstappen
Streekgenoot Max Verstappen is vooral in Midden-Limburg immens populair, met het kenmerkende zwarte F1-trainingspak met opschrift 'Vers Tappen'.

Andere trend
In Brabant is er een andere trend te zien. In Den Bosch, oftewel Oeteldonk, is zoals altijd de boerenkiel populair. Een winkel in Breda ziet een speciale rol weggelegd voor de Amerikaanse president, middels een speciaal Donald Trump-kostuum inclusief pruik en masker. Wordt het een trend? Dat is vooraf moeilijk te voorspellen, zeggen medewerkers van carnavalswinkels.

Lees ook: Hier kun je als optochtliefhebber terecht tijdens carnaval

Blijvertjes
Er zijn natuurlijk de blijvertjes: de piratenpakjes, de heksen, de ridders en prinsessen, nonnen, paters, oermensen met knots en niet te vergeten de indianen en cowboys, vooral in trek bij de jongens. Ook gezien dit jaar: de cannabisoutfit, een donkergrijs tweedelig pakje met stropdas, geheel voorzien van afbeeldingen van wietplanten.

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen