Overslaan en naar de inhoud gaan

Dierendag: Familie uit Beek heeft varken als huisdier

Geplaatst opmaandag 4 oktober 2021 - 7:00

Op Werelddierendag worden veel dieren in het zonnetje gezet. Zoals bij de familie Schepers in Beek: zij hebben varken Funs als huisdier.

Funs eet, slaapt en leeft, net als hun hond en katten, gewoon in huis.

Cadeau
Voor Mitzy Schepers ging een aantal jaar geleden een lang gekoesterde wens in vervulling. Tijdens de bruiloft kreeg ze van haar collega's een varken als cadeau. "Op mijn werk wisten ze al heel lang dat ik ontzettend graag een varken als huisdier wilde. Mijn man was daar altijd op tegen, maar nu had hij geen keus. Ik was door het dolle heen!"

Afscheid
Na een tijdje moest Mitzy met veel pijn in haar hart afscheid nemen van haar eerste varken. "We waren toentertijd niet goed voorbereid. Ik wist helemaal niks van varkens en we handden het toch een beetje onderschat. Toen hebben we besloten om het varken bij een collega met een grotere tuin en meer kennis van varkens onder te brengen", zegt Schepers.

Dieet
Na het afscheid bleef de wens om een varken als huisdier te hebben toch ongewijzigd. Ze besloot om zich dit keer beter voor te bereiden op de komst van een nieuw varken. "Toen ben ik me gaan verdiepen in hoe je moet zorgen voor een varken en wat daar allemaal bij komt kijken. Je moet voldoende leefruimte voor zo'n beest hebben, consequent zijn en ze hebben een streng dieet nodig."

Funs
Na een betere voorbereiding kwam Funs uiteindelijk de familie Schepers het huishouden verrijken. Hij leeft samen met twee kinderen, één hond en twee katten onder één dak. En dat gaat gewoon goed volgens Mitzy. "Het gaat fantastisch. Funs is zo ontzettend lief en de kinderen vinden hem geweldig. Alleen kan Funs soms een beetje koppig zijn", zegt het baasje van Funs.

Scheve gezichten
Het varken trekt sinds zijn komst in Beek veel bekijks. Een varken in huis is niet alledaags en dat zorgt soms voor scheve gezichten. "Mijn vrienden en familie kijken hier al niet meer raar van op. Ze kennen mij. Maar onze buren moesten hier in het begin toch erg aan wennen en als we onbekenden vertellen dat we een varken in huis hebben rondlopen, kijken ze ons vaak met gefronste wenkbrauwen nogal bedenkelijke aan."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen