Overslaan en naar de inhoud gaan

Dierenbezitter opnieuw in fout: 12 paarden in beslag genomen

Geplaatst opvrijdag 30 april 2021 - 15:47

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming heeft op een adres in Echt-Susteren opnieuw dieren weggehaald die leefden onder erbarmelijke omstandigheden.

De eigenaar ging al eerder in de fout.

Hoefkanker
Het ging deze keer om twaalf paarden die onder de luizen en mijten zaten. Volgens de diereninspectiedienst hadden de beesten ook ontstekingen in de hoeven en waarschijnlijk ook hoefkanker.

Opnieuw mis
Vorig jaar zomer werden op hetzelfde adres al honden, katten en vogels in beslag genomen. Dat gebeurde toen er een besmettelijke darmparasiet rondging bij dieren op het terrein. "We zijn hier al een jaar bezig om het dierenwelzijn te herstellen, maar helaas is er bij elke nieuwe controle weer iets mis", vertelt een van de betrokken inspecteurs.

Lees ook: Beestenbende bij hobbyhouder in Echt-Susteren

'Eigenaar staakte behandeling'
Een dierenarts heeft de paarden in het verleden al vaker behandeld tegen luizen en mijten. De behandeling moest worden voortgezet door de eigenaar. Maar het lijkt er volgens de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming op dat de dierenbezitter dat niet heeft gedaan.

De paarden zijn overgebracht naar een opvang waar ze verder onderzocht en behandeld worden. De eigenaar moet dat betalen.

Nog andere dieren op adres
Twee andere paarden en vijf shetlanders waren tijdens de controle wel in orde en blijven op het adres, net zoals een paar andere huisdieren. De eigenaar blijft onder toezicht staan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen