Overslaan en naar de inhoud gaan

Dierenbeul mishandelt paard in Velden

Geplaatst opmaandag 22 februari 2016 - 14:20

In een weiland bij Velden is zondagmiddag een paard ernstig mishandeld.

Het dier stond in een weiland aan de Lingsendijk in de buurtschap Schandelo en werd ergens tussen 14:00 en 16:00 uur zwaar toegetakeld bij de geslachtsdelen. Dat meldt de politie.

Bloed
Op foto's is te zien dat het paard veel bloed is verloren. De politie heeft nog geen idee wie er verantwoordelijk is voor de mishandeling, en onderzoekt de zaak. Het dier wordt door een veearts behandeld.

Paardenbeul
Sinds 2013 komen er vanuit heel Nederland regelmatig berichten over paarden die zijn mishandeld. Vaak hebben de dieren snij- en steekwonden rond de geslachtsdelen.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Paard zwaar verminkt in Sint Geertruid
Poes in Venlo gruwelijk doodgemarteld
Vijver vol koikarpers vergiftigd in Blerick
Vogelschietwedstrijd keert na 87 jaar terug in Schandelo
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen