Overslaan en naar de inhoud gaan

Dierenbeul martelt padden en hangt ze aan prikkeldraad

Geplaatst opvrijdag 26 februari 2021 - 16:13

Een dierenbeul heeft in Landgraaf een aantal padden gemarteld door de beestjes in de prikkeldraad te hangen.

De lugubere vondst werd gedaan langs de Vijfbunderdwarsweg.

Serieuze zaak
Politie en handhaving nemen deze zaak serieus op, zo valt te lezen op Instagram. De boa's van Landgraaf roepen mensen op om een oogje in het zeil te houden en bij een verdachte situatie een melding te maken.

Paddentrek
Eind februari ontwaken padden en andere amfibieën uit hun winterslaap en trekken ze massaal naar het water. Tijdens de zogenaamde paddentrek helpen veel mensen die dieren altijd een handje om te voorkomen dat ze worden platgereden op drukke wegen. 'Er zijn vele vrijwilligers die deze dieren helpen te overleven maar nu kwamen we dit tegen', schrijft de boa op Instagram. 'Iemand vond het nodig om deze arme dieren te martelen door ze aan prikkeldraad te hangen en te verminken.'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen