Overslaan en naar de inhoud gaan

Dierenbescherming zit met hanen in de maag

Geplaatst opdonderdag 31 mei 2018 - 12:57

De opvang van de Dierenbescherming in Born zit overvol met hanen, maar de Dierenbescherming kan de dieren niet kwijt.

Veel mensen staan de hanen af omdat ze vrezen voor geluidsoverlast voor de buren, zo weet de organisatie.

Acht hanen
De opvang telt nu acht hanen. De laatste tijd komen er meer hanen binnen dan normaal. Het zou kunnen dat mensen eieren hebben laten uitbroeden, en wanneer het kuikentje dan een haan blijkt te zijn het beest afstaan.

Vriendelijk
Saskia Thijssen van de Dierenbescherming hoopt op een nieuw plekje voor de beesten: "Het zijn hartstikke mooie en vriendelijke haantjes."

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen