Overslaan en naar de inhoud gaan

Dierenarts laat bij tankstation gedumpte hond inslapen

Geplaatst opdinsdag 19 juni 2018 - 14:18

Een dierenarts heeft de hond die in Born werd gedumpt laten inslapen.

Dat meldt het Dierenbeschermingscentrum in Born aan 1Limburg.

De Duitse herder was achtergelaten tussen de struiken bij een tankstation in de buurt van autofabriek VDL Nedcar. Het dier was met een netwerkkabel vastgebonden aan een paal.

Ernstige onstekingen
"Het dier had zeer ernstige ontstekingen", vertelt Saskia Thijssen van de dierenopvang. "Wij konden hem helaas niet meer beter maken." Daarom is het besluit genomen om de hond te laten inslapen.

Lees ook: Slechtziende hond met netwerkkabel vastgebonden aan paal

Schokkend
Het dier is door de eigenaar ernstig verwaarloosd, zo constateert Thijssen. "Dit is echt schokkend. We willen graag weten wie dit op z'n geweten heeft", zegt ze. Er is daarom samen met de politie een onderzoek gestart. Er wordt onder meer gekeken of er camerabeelden zijn van het moment waarop de herder wordt vastgebonden.

Oud beestje
Het dier was nagenoeg blind en doof. Dat komt volgens de dierenopvang door de leeftijd van het beestje. "Dat is dan ook niet de reden geweest dat we hem hebben laten inslapen", aldus Thijssen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen