Overslaan en naar de inhoud gaan

Dierenarts laat bij tankstation gedumpte hond inslapen

Geplaatst opdinsdag 19 juni 2018 - 14:18

Een dierenarts heeft de hond die in Born werd gedumpt laten inslapen.

Dat meldt het Dierenbeschermingscentrum in Born aan 1Limburg.

De Duitse herder was achtergelaten tussen de struiken bij een tankstation in de buurt van autofabriek VDL Nedcar. Het dier was met een netwerkkabel vastgebonden aan een paal.

Ernstige onstekingen
"Het dier had zeer ernstige ontstekingen", vertelt Saskia Thijssen van de dierenopvang. "Wij konden hem helaas niet meer beter maken." Daarom is het besluit genomen om de hond te laten inslapen.

Lees ook: Slechtziende hond met netwerkkabel vastgebonden aan paal

Schokkend
Het dier is door de eigenaar ernstig verwaarloosd, zo constateert Thijssen. "Dit is echt schokkend. We willen graag weten wie dit op z'n geweten heeft", zegt ze. Er is daarom samen met de politie een onderzoek gestart. Er wordt onder meer gekeken of er camerabeelden zijn van het moment waarop de herder wordt vastgebonden.

Oud beestje
Het dier was nagenoeg blind en doof. Dat komt volgens de dierenopvang door de leeftijd van het beestje. "Dat is dan ook niet de reden geweest dat we hem hebben laten inslapen", aldus Thijssen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen