hond

Dierenarts: 'Baasjes onderschatten de warmte enorm'

De telefoon staat tijdens deze warme dagen roodgloeiend bij dierenarts Marc Nijs in Stein. "Ik ben er verbaasd over dat mensen nog steeds niet goed weten hoe ze hun huisdier nou het beste door deze hittegolf heen moeten loodsen."

dierenarts met hond (stock)
PvdD wil dierenverzorgers op lijst cruciale beroepen

Het Limburgse Tweede Kamerlid Frank Wassenberg van de Partij voor de Dieren (PvdD) wil dat dierenartsen en dierverzorgers worden toegevoegd aan de lijst van cruciale beroepsgroepen die is opgesteld in verband met de coronacrisis.

Politie schiet gewond gevonden paard te hulp

De politie is woensdag opgeroepen nadat er op Boeket in Nederweert een gewonde Merrie werd gevonden.

Pony klem tussen deur: brandweer bevrijdt dier

Een pony is dinsdagmiddag in Ell klem komen te zitten tussen een gedeelte van een deur. De brandweer kwam in actie om het dier te bevrijden.

Zorgen om dodelijke dierziekte vlak over grens

Hondenbezitters in Limburg maken zich zorgen over een dodelijke ziekte, die vlak over de grens in Duitsland de kop heeft opgestoken.

Uitbraak besmettelijk griepvirus bij paarden

In een groot aantal paardenstallen is een zeer besmettelijk griepvirus uitgebroken. Volgens de Sectorraad Paarden, die de belangen behartigt van meerdere partijen in de paardensector, heerst influenza vooralsnog in het zuiden, waaronder Limburg.

Dr. Pol
Wereldberoemde dierenarts Dr. Pol komt naar Limburg

Dierenarts Dr. Pol komt tijdens zijn nieuwe theatertoernee dit jaar naar Limburg. De wereldberoemde dierenarts brengt een bezoek aan het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.

Venlose dierenarts waarschuwt voor dodelijke hondenziekte

Dierenarts Mark Weemaes uit Venlo waarschuwt voor een dodelijke hondenziekte vlak over de Duitse grens.

Eerste kattenkliniek van Limburg in Heerlen

De eerste kattenkliniek van Limburg is sinds dinsdag te vinden in Heerlen.

Dierenartsenpraktijk in Citaverde College Horst

Leerlingen van het Citaverde College in Horst doen vanaf september praktijkervaring op in een inpandige dierenartsenpraktijk.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten