Ruiming nertsenfokkerij Egchel - 1 okt 2020

Ook corona ontdekt op nertsenfokkerij in Egchel

Ook bij een nertsenbedrijf in Egchel is een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Het bedrijf heeft ongeveer 5.750 moederdieren, die allemaal geruimd zullen worden.

Wilde zwijnen_HD
Meer wilde zwijnen rondom natuurgebieden in Leudal

De wildbeheerseenheid Hunsel heeft in het eerst halfjaar van 2020 al zeven wilde zwijnen geschoten. Ruim twee keer zoveel als in heel vorig jaar.

Ontsnapt hert (26 aug 2020)
Hert verdoofd en gevangen na ontsnapping in Geleen

De politie, een dierenarts en een jager zijn woensdag in de weer geweest met een ontsnapte hertenbok in Geleen.

hond
Dierenarts: 'Baasjes onderschatten de warmte enorm'

De telefoon staat tijdens deze warme dagen roodgloeiend bij dierenarts Marc Nijs in Stein. "Ik ben er verbaasd over dat mensen nog steeds niet goed weten hoe ze hun huisdier nou het beste door deze hittegolf heen moeten loodsen."

Aziatische tijgermug
Vorig jaar 350 tijgermuggen in Valkenburg

Er zijn vorig jaar 350 Aziatische tijgermuggen gevonden in Valkenburg volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Wallaby Landgraaf
Kangoeroe springt door Landgraafse straten

Een toevallige voorbijganger keek raar op toen hij zaterdagavond in Landgraaf oog in oog stond met een wallaby, een kleine kangoeroe.

Wilde paarden (30 jul 2020)
'Gedrag van mensen maakt wilde dieren agressief'

Als wilde dieren in Limburg, zoals paarden, runderen en wilde zwijnen, agressief gedrag vertonen tegenover mensen, dan komt dat door het gedrag van en contact met mensen. Dat zegt Patrick Kloet van Stichting Limburgs Landschap.

Wilde paarden (30 jul 2020)
Agressieve wilde paarden afgemaakt na bijten wandelaar

Stichting Het Limburgs Landschap heeft woensdag twee agressieve konikpaarden laten afmaken die in natuurgebied Ingendael bij Houthem stonden. Dat een wandelaar vorige week werd gebeten, was voor de natuurorganisatie de druppel.

asielpups
Beestenbende bij hobbyhouder in Echt-Susteren

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft vorige week donderdag in Echt-Susteren een groot aantal verwaarloosde dieren in beslag genomen.

canadese ganzen
Verzet tegen vergassen van ganzen in Voerendaal

Dierenorganisaties zijn in de pen geklommen om de gemeente Voerendaal ervan te weerhouden om een stuk of tachtig ganzen te vergassen.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten