Oehoe vast in prikkeldraad

Dierenambulance waarschuwt voor uilen in prikkeldraad

Prikkeldraad rond weilanden en velden zorgt regelmatig voor verwondingen bij uilen, die tijdens het jagen vast komen te zitten.

Wilde paarden (30 jul 2020)
Grensoverschrijdende grazers leiden tot juridisch geharrewar

ARK Natuurontwikkeling pleit voor een speciale status voor paarden en runderen die de Belgische grens oversteken in het Grensmaas-gebied. Volgens de organisatie is dat nodig om de grensoverschrijdende routes van de grazers van een wettelijk fundament te voorzien.

Juchtleerkever
Zeldzame kever na 74 jaar weer in Limburg gespot

De zeldzame juchtleerkever is begin augustus voor het eerst sinds 74 jaar weer in Nederland gezien. Het diertje werd per toeval ontdekt door dierenverzorgers in een holle boom in GaiaZoo.

Flamingokuiken GaiaZoo
Babyboom in GaiaZoo: recordaantal flamingo's geboren

In GaiaZoo zijn dit broedseizoen meer dan zestig flamingo's geboren. Nooit eerder kropen er in een dierentuin in korte tijd zo veel flamingokuikens uit een ei.

Poes vast in hekwerk Weert - 23 aug 2020
Poesje klem in hekwerk bij speeltuin

Een jong poesje heeft zondagavond met haar kopje vast gezeten in een hekwerk bij de speeltuin in Weert. De brandweer moest eraan te pas komen om het poesje uit zijn benarde positie te bevrijden.

Stier Helden 1 aug 2020
Stier valt mensen aan: twee gewonden

Twee mensen zijn in Helden gewond geraakt door een woeste stier.

Donker pimpernelblauwtje Posterholt
PvdD wil garantie voor bescherming pimpernelblauwtje

De Partij voor de Dieren (PvdD) in het Limburgs Parlement wil garanties dat er niet meer per ongeluk gemaaid wordt in het enige leefgebied in Nederland van de zeldzame vlinder, het donker pimpernelblauwtje. Dat bevindt zich in een berm bij Posterholt.

Donker pimpernelblauwtje Posterholt
Leefgebied zeldzame vlinder platgemaaid door Waterschap

Het Waterschap Limburg heeft het enige Nederlandse leefgebied van een zeldzame vlinder vernield.

Wasbeer
Limburgse wasberen via Almere naar Emmen

Stichting AAP verhuist vrijdag elf wasberen van haar opvanglocatie in Almere naar Wildlands Adventure Zoo Emmen.

Een jonge flamingo met grijze vedertooi en rechte snavel.
Flamingokuikens kruipen uit hun ei in Kerkraadse dierentuin

De flamingokolonie in Gaiazoo is uitgebreid met een aantal kuikens. Ook wordt er nog driftig gebroed door het roze gevogelte, waardoor er straks zo'n 30 flamingokuikens in Kerkrade te vinden zijn.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten